Vrijdag, 14 Juni 2019

Mindful wandelen

10.000 stappen per dag, haal jij dat? We weten allemaal dat het gezond is om te bewegen, om te wandelen, te sporten, te fietsen. Om mindful te wandelen. Nu ben ik zelf niet echt sportief, de sportschool vind ik helemaal niets. Yoga vind ik wel fijn maar ik maak vaak niet de tijd om naar een les te gaan. Steeds had ik de gedachten, de zelfkritiek…”je moet gaan sporten”, “je moet meer bewegen, dat is gezond”……En steeds deed ik het niet want ik vond het niet leuk en kon de motivatie niet echt opbrengen.

Zelfcompassie, veranderen met liefde

Tot dat ik een zelfcompassie training volgde en daarna de opleiding tot zelfcompassie trainer. Tijdens een oefening waarin je kijkt naar zelfkritiek ontdekte ik dat ik erg streng voor mezelf was over het ‘niet sporten’. Toen bedacht ik me dat als ik goed voor mezelf wil zorgen, ik een manier moest vinden om te bewegen die ik wel vol kan houden en leuk vind! Ik wist direct wat ik echt fijn vind om te doen, namelijk mindful wandelen. En ik woon ook nog eens op een fijne groene plek en het strand is dichtbij dus alle mogelijkheden om te wandelen. Alleen miste ik een wandelmaatje! Ik wandelde wel met vriendinnen maar dat was een paar keer per maand en niet elke dag.

Wandelmaatje

De oplossing heb ik gevonden in een hond, Charley, een lieve Heidewachtel. Voor mij de ideale oplossing! Mindful wandelen. Elke dag lopen we, weer of geen weer, soms 10.000 stappen maar vaak ook meer! Het buiten zijn, de stilte, de mooie plekken, de wisselingen van de seizoenen. Elke keer weer is het fijn! En de sportschool….die loop ik nu zonder schuldgevoel voorbij!

Wil je uitzoeken wat voor jou werkt? Ontdekken hoe je jezelf kan motiveren met zelfcompassie in plaats van met zelfkritiek? Ik help je er graag bij! Neem gerust contact op om te bespreken wat er mogelijk is en wat bij jou past.