Dinsdag, 27 November 2018

Goed slapen: 5 tips om beter te slapen!

We weten allemaal hoe belangrijk het is om goed te slapen om weer uitgerust aan de volgende dag te kunnen beginnen! Helaas lukt dat niet altijd. Een derde van de Nederlandse bevolking heeft wel eens slaapproblemen. Soms langdurig maar vaak ook voor een korte periode. Wat kun je doen?

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om goed te slapen of misschien anders te kijken naar een periode van slecht slapen.

1. Ongeveer 2 uur voor het naar bed gaan, geen koffie of alcohol meer gebruiken. Ook geen social media of werk gerelateerde dingen meer doen. Probeer om de avond rustig en zo ontspannen mogelijk door te brengen.

2. Een meditatie doen voordat je gaat slapen of (yoga)oefeningen doen om te ontspannen. Op Insight Timer staan ook speciale meditaties om je te helpen met inslapen of dieper te slapen. Je kan zoeken op Suzan van der Goes bij Insight Timer.

3. Goed slapen door een mindfulness training te volgen; mensen geven aan dat ze beter slapen en minder piekeren na het volgen van een Mindfulness training.

4. Je realiseren dat je vaak meer slaapt dan je denkt en ook uitrust als je gewoon lekker in bed ligt!

5. Als je wakker ligt, kan het helpen om je te realiseren dat er met jou heel veel mensen ook wakker zijn. Je kan een adempauze doen en misschien een vriendelijke wens naar jezelf en alle andere slapeloze mensen sturen!

Zo zijn er nog veel meer tips en tricks om goed te kunnen slapen. Wil je daar meer over weten, dan kan je altijd een coachgesprek boeken om samen eens te kijken naar wat er onder je slaapproblemen ligt. Misschien maak je je veel zorgen over iets in je leven. Of ervaar je veel stress. Je zou ook eens langs de huisarts kunnen gaan om hierover te spreken. Weet dat je niet alleen bent in het hebben van moeite met slapen en er vaak echt wel iets aan gedaan kan worden.