Maandag, 26 Augustus 2019

Innerlijke rust. De kracht van het nu.

“Don’t look for peace. Don’t look for any other state than the one you are in now; otherwise, you will set up inner conflict and unconscious resistance. Forgive yourself for not being at peace. The moment you completely accept your non-peace, your non-peace becomes transmuted into peace. Anything you accept fully will get you there, will take you into peace. This is the miracle of surrender.” Eckhart Tolle, The Power of Now

Deze mooie quote uit ”De kracht van het NU” kwam ik kortgeleden tegen.

Ik weet nog heel goed dat ik het boek van Eckhardt Tolle, The power of now, voor de eerste keer las. Ik kon er de eerste keer werkelijk geen touw aan vast knopen. Iedereen die ik sprak vond het een geweldig boek. Vol waardevolle inzichten en wijze woorden. Ik snapte er echt niets van. Ik voelde me heel dom en durfde ook niet te zeggen dat ik het niet begreep.

Nu vele jaren later gelukkig wel! En het is inderdaad een waardevol boek. Met zo veel wijsheid en inspiratie. De kracht van het NU.

Moe, heel moe

Ik heb deze zomervakantie wat meer tijd gehad dan anders en meer rust genomen. Dat was ook nodig! Vanaf januari had ik hard gewerkt, veel trainingen gegeven, veel individuele trajecten gedaan, allemaal heel fijn om te doen natuurlijk en toch was ik moe geworden, heel moe!

Het goed voor jezelf zorgen, is ook voor mij weer zo toepasselijk. Ook ik stapte toch ook weer in de valkuil van hard werken en er zijn voor anderen en niet voldoende opladen tussendoor. De kracht van het NU niet gebruiken dus.

Innerlijke rust

Het mooie is wel dat ik steeds wijzer word. En steeds beter voel hoe het met me gaat. En bewust ben van wat ik nodig heb voor de innerlijk rust zoals Tolle die beschrijft. Het mooie is ook dat ik me steeds makkelijker kan overgeven aan de momenten dat er geen innerlijke rust is en inderdaad zodra ik dat kan, ontstaat de rust vanzelf weer. De kracht van het NU.