Maandag, 26 Augustus 2019

De kracht van het nu

“Don’t look for peace. Don’t look for any other state than the one you are in now; otherwise, you will set up inner conflict and unconscious resistance. Forgive yourself for not being at peace. The moment you completely accept your non-peace, your non-peace becomes transmuted into peace. Anything you accept fully will get you there, will take you into peace. This is the miracle of surrender.” Eckhart Tolle, The Power of Now

Deze quote van ”de kracht van het nu” kwam ik kortgeleden tegen en ik weet nog goed dat ik het boek van Eckhardt Tolle, The power of now, las en de eerste keer er werkelijk geen touw aan vast kon knopen….nu vele jaren later wel!¬†

Ik heb deze zomervakantie wat meer tijd gehad dan anders en meer rust genomen. Dat was ook nodig! Vanaf januari had ik hard gewerkt, veel trainingen gegeven, veel individuele trajecten gedaan, allemaal heel fijn om te doen natuurlijk en toch was ik moe geworden, heel moe!

Het goed voor jezelf zorgen, is ook voor mij weer zo toepasselijk en ook ik stapte toch weer in de valkuil van hard werken en er zijn voor anderen en niet voldoende opladen tussendoor. De kracht van het nu niet gebruiken dus.

Het mooie is wel dat ik steeds wijzer word en steeds beter voel hoe het gaat en bewust ben van wat ik nodig heb voor de innerlijk rust zoals Tolle die beschrijft en me steeds makkelijker kan overgeven aan de momenten dat er geen innerlijke rust is en inderdaad zodra ik dat kan, ontstaat de rust vanzelf weer.