Your calm mind is the ultimate weapon against all your challenges. So relax....
- Bryant Mcgill

Wat is Coaching?

Kiezen voor coaching betekent dat je op zoek gaat naar wat jou inspireert, beweegt en motiveert. Afstand nemen voor een frisse blik. Het is een kortdurend proces waarin ik je als coach ondersteun om op een positieve manier te kijken naar je vragen.

Ik maak gebruik van de Mindfulness based coachingsmethode; verschillende oefeningen uit de mindfulnesstraining, zelfcompassietraining en andere coachingstechnieken worden gebruikt afhankelijk van jouw vraag.
Door o.a. meditatie- oefeningen kom je tot rust en kan je weer helder kijken, word je je bewust van patronen en terugkerende thema’s. We verkennen samen je persoonlijke waarden. Op deze manier kan je bewuster leven, ontwikkel je meer veerkracht en krijgen handvatten om zelf verder te gaan.

Voor wie is coaching?

Je komt vragen tegen waar je zelf niet direct uitkomt. Je loopt tegen problemen aan waar je geen raad mee weet. Je stapt in valkuilen die je kon vermijden.

Waar het vaak om gaat is de zoektocht naar een betere balans tussen werk en privé. Om het stellen van grenzen voordat je er tegen aan loopt. Ongemerkt ebt veel energie weg, en de vraag ‘waar krijg ik energie van?’ blijft onbeantwoord. Veel van de vragen die aan een coach gesteld worden gaan over relaties, zingeving en klachten als stress of te hoge werkdruk.

Vragen als: Zit ik wel op de goede plek of ben ik in een rol gekropen die mij eigenlijk niet past? Wat doet dat met mijn zelfvertrouwen, met de balans tussen hoofd en hart, tussen ratio en gevoel?  Uiteindelijk zoeken we allemaal  naar een betere balans, minder ‘strijd in je hoofd’, grotere persoonlijke effectiviteit? Kortom, naar gelukkiger leven en werken, naar gelukkig zijn.

Artikel verschenen in de Flow, januari 2016 over de waarde van reflectie; schrijven en dankbaarheid.

Terugdenken helpt je vooruit(1)

Artikel verschenen in Leven!, zomer 2013
Wandelcoaching in natuurgebied Meyendel.

Coaching